صفحه اصلی > جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان و جاذبه های گردشگری : آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان

یکی از جنوبی‌ترین شهر‌ها چابهار است که واقع در استان سیستان و بلوچستان می‌باشد. که دارای اقلیم‌های بسیار جذاب و آب و هوایی خیلی دلپذیر و استوایی و دارای جاذبه‌های گردشگری طبیعی بسیاری است که در این چند سال اخیر باعث شده به یکی از بنادر توریستی این محل تبدیل شود.

همچنین در میان این جاذبه‌های گردشگری سواحل صخره مانندی هم نیز وجود دارند که با عنوان سواحل صخره‌ای که به نام‌هایی به عنوان دریای بزرگ و کوچک مورد شناخت قرار گرفته‌اند در یکی از بندر‌های اقیانوسی در ایران از شهرت بسیار زیادی برخوردار هستند.

در هر سال این دریا بازدید‌کنندگان بسیاری را به خود فرا می‌خواند. همچنین این مکان زیبا در نزدیکی به بندر چابهار است که این بندر در قسمت جنوب شرقی ایران و در کرانه‌ای بین دریای عمان و اقایانوس هند واقف است.

حتی باید بگوییم که این بندر تنها بندری در کشور ما است که از کشتی‌های اقیانوسی بسیاری برخوردار است که همین موضوع سبب شده نقش بسیار ارزشمند و مهمی را در اقتصاد از آن خود کند. در این مقاله از وب سایت گردیشه به معرفی دریای بزرگ و کوچک استان سیستان و بلوچستان به همراه دیدنی‌های آن خواهیم پرداخت.

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان
آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان

معرفی دریای بزرگ

برای اینکه در سفر خود به این استان لحظه‌هایی شاد و زیبا را سپری کنید و از آن لذت ببرید در این موضوع هیچ شکی نداشته باشید که بهترین انتخاب برای شما ساحل دریای بزرگ می‌باشد. به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتماً در مرداد ماه به این استان سفر کنید تا از دیدن ساحل صخره‌ای و خزه‌ای وهمچنین رقص آب‌ها در دیای عمان میان نور طلایی و گرم خورشید نهایت لذت را ببرید.

این امواجی که در دریا به وجود می‌آیند ناشی از برخورد کردن آب‌ها به دیواره‌های سنگی می‌باشد که به فواره آبی و یا موج فشان معروف شده است. که یکی از منحصر به فردترین فواره‌ها طبیعی در ایران می‌باشد.

پیدایش موج‌های موسمی در بیشتر روز‌های سال در نواحی این ساحل به چشم می‌خورد. اما این را باید بدانید که اگر به دنبال دیدن امواج مرتفع از این فواره هستید پیشنهاد می‌کنیم حتماً در تابستان به اینجا سفر کنید. حتی اگر هنگامی که آب‌های این دریا جزر و مد می‌شوند به این ساحل زیبا بروید دیوار‌های سنگی‌ای را مشاهده می‌کنید که ارتفاعی به طور معمول در ۱۰ متر دارند که از آب سر نهاده‌اند.

علت اینکه این منتطقه به یکی از مناطق گردشگری در چابهار به حساب آمده است به علت وجود منظره زیبای غروب آفتاب آن، وجود صدف‌های ریز و درشت از اعماق دریا، وجود ماهی‌های متنوع و رنگارنگ و همچنین فرش‌هایی از جنس خزه که بر روی دیواره‌های سنگی این ساحل به چشم می‌خورد از عواملی است که اهمیت این منطقه را دو چندان کرده است.

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک
آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک

وجود دریای بزرگ در چابهار یکی از آن جاذبه‌های طبیعی این استان است که در این چندین سال اخیر به علت هجوم زیادی از گردگشران به عنوان یک پارک ساحلی از آن یاد می‌شود که امکانات رفاهی و تفریحی بسیار زیادی را شامل خودش می‌کند. اگر شما دوست دارید در سفر خود به چابهار از غذا‌های بومی آن میل نمایید لازم است که فقط به یکی از رستوران‌های واقع در دریای بزرگ سر بزنید و ساعاتی را در آلاچیق‌های آن در محلی دنج و راحت را سپری کنید.

معرفی دریای کوچک چابهار

همانطور که کمی قبل در ارتباط با دریای بزرگ اطلاعاتی را در اختیارتان گذاشتیم لازم به ذکر است که دریای کوچک هم از زیبایی‌ها و تفریحات مختص به خودش برخوردار است. از آنجایی که دریای بزرگ از امکانات تفریحی بسیار زیادی برخوردار بود و بهترین مناظر را در خود در برمی گیرد دریای کوچک یکی از بنادر شلوغ و پر رونقی است که بیشتر منبع درآمدی برای ماهیگیران در این منطقه به حساب می‌آید.

یکی دیگر از سواحل صخره‌ای در استان چابهار همین دریای کوچک می‌باشد که در راستا با اقیانوس هند و در کنار و حاشیه در یای عمان واقف شده است. همچنین لازم است بگویم راه ورودی در این منطقه به قسمت آب‌های آزاد برخلاف راه دریای بزرگ این راه توسط موج شکن‌ها و اسکله بسته شده است و این احتمال وجود دارد که بخاطر این محدودیت به آن دریای کوچک می‌گویند.

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان
آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان

گونه‌های جانوری و پوشش گیاهی در سواحل صخره‌ای

یکی از پوشش‌های گیاهی واقع در این منطقه فرش‌های خزه‌ای می‌باشد. در طول مدت‌ها و زمان زیادی خزه‌های بسیاری بر روی صخره‌ها به صورت فرش مانند پوشیده می‌شوند که جذابیت و زیبایی بسیاری را به ارمغان می‌آورند.

زیبایی گونه‌های جانوری و پوشش گیاهی زیبا در این منطقه و هنگام طلوع آفتاب آوازخوانی‌ها و تماشای منظره زیبای پرواز مرغان و پرندگان دریایی در بالای ساحل صخره‌ای چابهار و همچنین به هنگام غروب آفتاب ماهی‌های بسیار زیاد و رنگارنگی در این مکان تجمع پیدا کرده و تمامی این‌ها سبب می‌شوند منظره‌ای زیبا و دلنشین را پدید بیاورند. حتی مسافران نیز می‌توانند به هنگام تماشا از این مناظر زیبا در ساحل انواع ماهی‌ها، حلزون‌ها، خرچنگ‌ها و نهنگ‌ها، ستاره‌های دریای و لاک پشت‌ها را مشاهده کنند.

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک
آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک

راه دسترسی به ساحل صخره‌ای در چابهار

برای اینکه بتوانید به ساحل صخره‌ای دریای بزرگ و کوچک در چابهار دست پیدا کنید لازم است که از بلوار امام خمینی و یا دیگر جاده‌هایی که در آن‌ها محل ترمینال اتوبوسی قرار دارد به سمت می‌دانی به نام هیئت سه نفره حرکت کنید و سپس از قسمت بلوار اقیانوسی به سمت جنوب حرکت کرده تا در آخر به فلکه مادر نزدیک شوید. پس از رسیدن به میدان فلکه مادر باز هم به سمت جنوب رفته تا به فلکه‌ای بزرگتر برسید.

اینجاست که باید از ماشین پیاده شده و به سمت ساحل پیاده روی کنید. اگر می‌خواهید به ساحل زیبا دست پیدا کنید اگر به وسیله اتوبوس، هواپیما و یا قطار به چابهار آمده باشید لازم است که برای دسترسی راحت و آسان‌تر به ساحل از وسیله نقلیه عمومی استفاده کنید. امکان بازدید کردن از این ساحل زیبا در هر ساعت از شبانه روز امکان‌پذیر است و برای اینکه به این پارک وارد شوید نیاز نیست هزینه‌ای را متقبل شوید.

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک
آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک

چگونگی به وجود آمدن ساحل صخره‌ای در چابهار

یکی دیگر از پدیده‌های زمین شناختی در این استان صخره‌های دریایی می‌باشد که به شکل ستون‌هایی است که کاملاً پر شیب و در بیشتر مواقع عمودی هستند که با نزدیک شدن به ساحل دریا می‌توان آن‌ها را دید. علت به وجود آمدن این سخره‌ها در اثر فرسایش پیدا کردن سواحل می‌باشد.

در بعضی اوقات کشتی‌ها با این صخره‌ها مواجه شده و برخورد می‌کنند. به وجود آمدن این صخره‌ها را می‌توان به وضوح در میان لایه‌های افقی در سنگ‌های رسوبی و یا سنگ‌های آتشفشانی بر روی تخته سنگ‌هایی از جنس آهک مشاهده نمود. مقوامت زیادی سنگ‌ها نسبت به فرسایش از خود ندارند. تخته سنگ‌هایی که مقاومت کمتری دارند مانند رس‌ها در سریع‌ترین زما ممکن دچار فرسایش می‌شوند و دیگر نمی‌توانند صخره‌های دریایی را به وجود بیاورند.

این موضوع در حالی است که سنگ‌های مقاوم‌تری مانند سنگ‌های بخارا در شکل‌های متفاوتی و مختلفی شروع به انجام فرسایش می‌کنند. این ساحل زیبا با صخره‌های بلند و تنومند خود که در طی سالیان سال با برخورد به امواج دریا ایجاد شده زیبایی و سرفرازی خود را به رخ همگان می‌کشد.

دریای بزرگ و کوچک
دریای بزرگ و کوچک

مردم واقع در ساحل دریای کوچک

در دریا کوچک ماهیگیری جز شغل اصلی مردم آن جا شناخته می‌شود. ماهیگرانی که در این منطقه حضور دارند در حال سید انواع ماهی‌ها مانند تن و گلیت می‌باشند. همچنین آن مقدار از ماهی‌هایی که در طول روز صید می‌شوند در این منطقه به بسیاری از بازدید‌کنندگان و گردشگران فروخته می‌شوند و همچنین ماهی‌ها از قیمت بسیار مناسبی برخوردار هستند و تمامی آن‌ها تازه می‌باشند. اگر نیاز داشته باشید اهالی منطقه به شما شیوه پخت ماهی را یاد می‌دهند. به همین علت است که از اهالی این منطقه به عنوان افرادی یاد می‌شود که بسیار خونگرم می‌باشند.

آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان
آشنایی کامل با دریای بزرگ و کوچک سیستان و بلوچستان

جمع‌بندی

کشور ایران مناظر بسیار زیبایی را در خود جای داده است که در سالیان سال گردشگران و بازدید‌کنندگان بسیاری را از آن خود می‌کند. یکی از تنها بنادر اقیانوسی در ایران چابهار می‌باشد که توسط آن توانسته‌ایم به اقیانوس هند دسترسی داشته باشیم. دو تفریحگاه بسیار مهم در این شهر وجود دارد که نام آن‌ها دریای بزرگ و کوچک می‌باشد که هر دو آن‌ها به نوعی تفریحات منحصر به فرد و مخصوص به خود را دارند.

همچنین باید بگوییم که این دریای زیبا و مجذوب‌کننده از جاهای دیدنی استان سیستان و بلوچستان می‌باشد. در این مقاله از وب سایت گردیشه به معرفی دریای بزرگ و کوچک به همراه ویژگی‌های آن پرداخته‌ایم. ‌امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

پست های مرتبط

آشنایی با مرکز تجاری صدف

در شهر‌های استان کردستان و به خصوص سنندج، مرکز خرید و بازار‌های…

آشنایی با بازار بیجار

بازار‌ها به خصوص بازار‌های تاریخی علاوه بر اینکه یکی از مراکز خرید…

بهترین جاهای دیدنی کردستان در فصل بهار

کردستان یکی از بزرگترین شهرهای ایران است که به دلیل طبیعت بکر…

دیدگاهتان را بنویسید