صفحه اصلی > گردشگری خارج از ایران : آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین

آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین

آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین

زمانی که صحبت از بلندترین کوه‌ها روی زمین در میان باشد، بی‌اختیار هیبت باشکوه اورست است که در ذهن آدم نقش می‌بندد. اورست با ارتفاعی در حدود ۸۸۴۸ متر، بلندترین کوه جهان است! این جمله برای همه ما آشناست اما شاید کمتر کسی از حقایق نهان و آشکار این کوه معروف با خبر باشد، به همین خاطر لحظه آخر در این مقاله اورست را با تمام جزئیات معرفی کرده و اطلاعات جالبی در رابطه با این کوه که عنوان بلندترین قله جهان را به دوش می‌کشد، در اختیار علاقمندان قرار خواهد داد.

کوه‌ها نماد مقاومت، استحکام و سربلندی هستند و کوهستان الهام بخش انسان در چیرگی بر موانع و دشواری‌ها است. روی زمین کوه‌های زیادی وجود دارد که حدود یک پنجم از خشکی‌های زمین را در بر گرفته‌اند.

در میان تعداد بی‌شمار کوه‌های موجود بر روی کره زمین، کوه اورست با اختلاف از همه کوه‌ها معروف‌تر و در میان کوهنوردان محبوب‌تر بوده است و این شهرت را به خاطر ارتفاع بلند خود کسب کرده است. اما جالب است بدانید با وجود این که همه کوه اورست را بلندترین کوه جهان می‌دانند، تا همین چند وقت پیش بر سر ارتفاع دقیق این کوه اختلاف نظراتی وجود داشته است.

در این مقاله از وب سایت گردیشه به معرفی کامل و جامع کوه اورست و عجایب آن خواهیم پرداخت.

آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین
آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین

نام‌های دیگر اورست

اورست در کشور نپال، به نام “ساگارماتا” معروف است که در زبان محلی، معنی “پیشانی آسمان” می‌دهد. این در حالیست که نام تبتی اورست، “قومولانگما” به معنی مادر مقدس است.

قبل از این‌که این قله به افتخار “سر جورج اورست” (اولین کسی که موقعیت دقیق آن را پیدا کرد) اورست نامیده شود، آن را با نام “قطب سوم” می‌شناختند.

جالب است بدانید که از سال ۱۹۶۰ نام نپالی اورست یعنی Sagarmatha (ساگارماتا) در سطح بین‌المللی برای این قله به کار برده می‌شود. با این حال، در سراسر جهان، همچنان بام جهان را با نام اورست می‌شناسند.

اولین فاتح قله اورست؟

از اواسط قرن ۱۹ و بعد از شناخته شدن اورست به عنوان بلندترین قله جهان، ورزشکاران و ماجراجو‌های زیادی به‌امید فتح این قله، راهی نپال شدند. با این حال و بر اساس منابع تاریخی، نخستین کسی که بر بام این کوه‌ایستاد، ادموند هیلاری (Edmund Hillary) بود.

اولین فتح موفیت‌آمیز اورست، توسط سر ادموند هیلاری از کشور نیوزیلند و در تاریخ ۲۹ می‌۱۹۵۳ به ثبت رسید. البته برخی از ادعا‌های تاریخی، نشان می‌دهند که این قله، چند سال قبل هم فتح شده بود!

جورج مالوری و اندرو اروین در سال ۱۹۲۴ تلاش کردند به قله اورست صعود کنند، اما آخرین بار در ۸ ژوئیه همان سال، درست در زیر قله برای همیشه ناپدید شدند! اگرچه مشخص نیست که این دو نفر موفق شدند به قله صعود کنند یا خیر، با این‌حال، همچنان از ادموند هیلاری به عنوان نخستین فاتح قله اورست یاد می‌شود.

ارتفاع کوه اورست دقیقاً چند متر است؟

در ابتدا باید بدانید که برای اندازه‌گیری ارتفاع یک کوه، فاکتور‌های مهمی وجود دارد و زمین‌شناسان برای این که ارتفاع دقیق اورست را اندازه‌گیری کنند با سؤال‌هایی رو به رو شدند، به طور مثال:

آیا برف‌های انباشته روی قله کوه در زمان اندازه‌گیری باید محاسبه می‌شد یا خیر؟ آیا سرعت وزش باد روی مقدار پوشش برف روی قله تأثیر‌گذار است؟ آیا واقعاً زمین لرزه سال ۱۹۳۴ نپال، روی ارتفاع اورست تأثیر گذاشت؟ آیا در زمان اندازه‌گیری ارتفاع کوه اورست فقط باید صخره‌های سنگی در نظر گرفته شود؟

اما پیش از آن که این موضوعات در رابطه با ارتفاع قله اورست مطرح باشد، در اواسط دهه ۱۹۵۰ میلادی ارتفاع این کوه حدود ۸۸۴۸ متر از سطح دریا اعلام شده و به طور کاملاً رسمی، به عنوان بزرگترین کوه جهان معرفی و شناخته شد. با این حال وجود ابهامات و سؤال‌های موجود در رابطه با چگونگی اندازه‌گیری ارتفاع کوه سبب شد کشور‌های مالک اورست یعنی چین و نپال بر سر ارتفاع این کوه از سطح دریا اختلاف نظر شدیدی داشته باشند.

این موضوع حتی باعث شد کشور‌های دیگری مثل هند، دانمارک، ایتالیا و حتی آمریکا نیز تیم‌های تحقیقاتی برای اندازه‌گیری ارتفاع قله اورست به مکان این کوه اعزام کرده و به نتایج متفاوتی دست یابند. به طور مثال کشور ایتالیا در سال ۱۹۹۲ میلادی ارتفاع اورست را ۸۸۴۶ متر اعلام کرد، آمریکا نیز بر اساس نتایج تیم تحقیقاتی خود ارتفاع این کوه را در سال ۱۹۹۹ میلادی، ۸۸۵۰ متر بر آورد کرد.

در سال ۲۰۰۵ میلادی نیز جمهوری خلق چین اقدام به اندازه‌گیری ارتفاع قله اورست، در هر دو حالت یعنی با احتساب پوشش برفی قله یا بدون در نظر گرفتن آن کرده و ارتفاع این کوه را ۸۸۴۴ متر اعلام کرد. اما دولت نپال گزارشات ارائه شده توسط کشور‌های دیگر را تأیید نکرده و حتی با چین نیز که در داشتن اورست با او شریک است، مخالفت بسیاری کرد.

با تمام فشار‌هایی که چین به نپال و مجموعه بین‌المللی کوهنوردان صعود‌کننده وارد کرد، نپال موضع خود را همچنان بیش از پیش حفظ کرده و باعث شد چین در این زمینه عقب نشینی کند. در نهایت این دو کشور پس از سال‌ها اختلاف نظر بر سر ارتفاع دقیق اورست، در سال ۲۰۱۰ میلادی روی عدد ۸۸۴۸ توافق کردند. با این توافق اکنون کوه اورست به طور دقیق و رسمی در فهرست کوه‌های هشت هزار متری بوده و ۸۸۴۸ متر (معادل ۲۹۰۲۸ پا) ارتفاع دارد.

آشنایی کامل با اورست
آشنایی کامل با اورست

اورست چگونه کشف و نامگذاری شد؟

در سال ۱۸۵۲ میلادی، زمانی که کشور هند هنوز تحت سلطه انگلیس‌ها بود، یک ریاضیدان جوان به نام رادهانات سیکزار کوه اورست را کشف کرد. وی در زمان کشف این قله شتابزده به سمت محل کار خود دویده و خطاب به رئیس خود گفت که بلندترین قله جهان را کشف کرده است.

جالب است بدانید سیکزار بود که برای اولین بار، بعد از چهار سال تلاش و انرژی در راستای عملیات رمزگشایی داده‌های ریاضی، موفق شده بود ارتفاع یکی از مرتفع‌ترین قله‌های رشته کوه‌های هیمالیا را اندازه‌گیری نماید.

قله اورست پس از آن که توسط سیکزار کشف شد، به افتخار سر جرج اورست رئیس وقت سازمان نقشه‌برداری هند، اورست نامیده شد، این در حالی بود که اورست در آن زمان حدود ۸۸۴۰ متر ارتفاع داشت. البته لازم به ذکر است که در کشور نپال، این کوه باشکوه را با نام ساگاراما به معنای سر آسمان می‌شناسند و در تبت نیز آن را چومولونگما به معنای مادر زمین نامیده‌اند. این قله همچنین با لقب بام جهان نیز بین مردم دنیا شهرت دارد.

صعود به قله بلندترین کوه جهان

بی شک کوهی مثل اورست که تا این اندازه بین جهانیان شهرت پیدا کرده سوژه نابی برای کوهنوردان بوده و بسیاری از ماجراجویان در جهان رویای صعود به قله این کوه را در سر می‌پرورانند.

اشتیاق افراد برای فتح این قله به نحوی است که در میان آن‌ها علاوه بر کوهنوردان حرفه‌ای و مجرب، وجود دارند افراد مبتدی که حاضرند سختی‌های موجود در مسیر صعود به اورست را به جان خریده و حتی هزینه‌های هنگفتی را به افراد با تجربه در این زمینه پرداخت کنند تا به کمک آن‌ها یک صعود موفقیت‌آمیز را به قله باشکوه اورست رقم بزنند.

به طوری که امروزه حدود ۴۰۰۰ نفر در جهان موفق شدند بلندترین کوه جهان را فتح کرده و افتخار قدم نهادن بر بام جهان را در کارنامه خود ثبت کنند.

صعود به اورست تا چه حد خطر آفرین است؟

خطر ویژگی جدا نشدنی چنین سفر‌هایی است و طبیعتا کسی که قصد صعود به بلندترین کوه جهان را دارد باید کاملاً با برخی از خطرات احتمالی آن آشنا بوده و از لحاظ روانی آمادگی مقابله با آن‌ها را داشته باشد. اما با این وجود باید بدانید که هر چقدر هم قبل از سفر تمهیدات امنیتی لازم‌اندیشیده شود، احتمال وقوع خطر در چنین سفری به صفر نمی‌رسد.

طبق آمار موجود، سالیانه حدود شش نفر در اینگونه سفر‌ها جان خود را از دست می‌دهند که اغلب نیز با سقوط از کوه اتفاق افتاده است. اما علاوه بر این آمار بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ میلادی، مرگبار‌ترین دوره برای کوهنوردان بوده است.

در سال ۲۰۱۴ میلادی، حدود ۶ تن از شرپا‌ها (افراد بومی نپال که در کوه‌ها زندگی می‌کنند) بر اثر شکاف یخی آبشار یخی خومبو جان خود را از دست دادند. یک سال بعد نیز حدود ۱۹ کوهنورد بر اثر زلزله مهیب ۷ ریشتری که در ۲۰۰ متری نپال رخداد، زیر آوار بهمن مانده و کشته شدند.

خوشبختانه در قرن حاضر با افزایش ۵ برابری تعداد صعود‌کنندگان به اورست، آمار جان باختگان در این راه کاهش چشمگیری داشته به طوری که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی، ۱۱۲ مورد مرگ و میر گزارش شده است که این آمار نسبت به سال ۱۹۲۱ تا ۱۹۹۹ که حدود ۱۷۰ نفر در این راه جان خود را از دست داده‌اند، آمار نسبتاً خوبی است.

کوه اورست
کوه اورست

آمادگی‌های لازم برای صعود به اورست

همانطور که می‌دانیم برای انجام هرگونه ورزشی به طور حرفه‌ای باید فرد دارای حداقل آمادگی جسمانی باشد اما کوهنوردی ورزشی است که در ارتفاعات بسیار بلند انجام می‌شود و رابطه مستقیم با جان افراد دارد و داشتن آمادگی جسمانی در شرایط بحرانی می‌تواند حافظ جان افراد باشد، بنابراین داشتن آمادگی جسمانی در ورزش کوهنوردی از اهمیت بالایی برخوردار است.

این در حالی است که اگر فرد قصد فتح بزرگترین کوه جهان را با ارتفاع ۸۸۴۸ متری داشته باشد، اهمیت موضوع مذکور دوچندان شده و باید پیش از رفتن به چنین سفری، آمادگی جسمانی لازم را با انجام یک سری ورزش‌ها کسب کرده باشید.

لازم به ذکر است که دوره‌های آموزشی ۳۰ روزه متعددی در این زمینه توسط متخصصین برگزار می‌شود که افراد می‌توانند با شرکت در آن‌ها تا حدودی آمادگی جسمانی لازم را کسب نمایند. ما نیز در ادامه به ذکر مواردی خواهیم پرداخت که می‌تواند کمک خوبی برای علاقمندان در این راستا باشد:

بدن‌سازی

انجام ورزش بدن‌سازی می‌تواند به افراد جهت بالا بردن قدرت و استقامت عضلات کمک کند تا کوهنوردان تواناتی حمل کوله پشتی و همچنین پیاده روی‌های طولانی در ارتفاعات را داشته باشند.

تمرینات اینتروال هوازی

انجام این تمرینات جهت بالا بردن استقامت قلبی و عروق و تنفسی به کوهنوردان پیشنهاد می‌شود.

تمرینات در ارتفاع تغذیه

با این که همه تمرینات گفته شده تأثیر بسزایی در میزان آمادگی جسمانی کوهنوردان می‌گذارد اما هیچ چیز مثل تمرین در ارتفاعات و صعود به قلل مختلف بدن آن‌ها را برای صعود به بلندترین قله جهان یعنی اورست آماده نمی‌کند.

تغذیه

تغذیه مناسب و ذخیره انرژی کافی نیز پیش از صعود می‌تواند برای تحمل شرایط سخت آن دوره مؤثر باشد.

بهترین زمان صعود به اورست

اکثر اعزام‌ها برای صعود به قله اورست قبل و در طول ماه میو همچنین قبل از شروع فصل تابستان و وزش باد‌های موسمی انجام می‌شود. به همین علت کوهنوردانی که فصول بعد از شروع باد‌های موسمی و ماه‌های سپتامبر و اکتبر را برای صعود به قله اورست انتخاب می‌کنند، به مراتب سفر دشوار‌تری را به خاطر شرایط جوی پیش روی خواهند داشت. بنابراین ماه میو فصل بهار را می‌توان به ترتیب بهترین زمان و بهترین فصل صعود به بلندترین کوه جهان قلمداد کرد.

حقایق جالب درباره اورست

برخی حقایق جذاب و جالبی درباره کوه اورست می‌باشد که در ادامه این مقاله به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

اورست بلندترین قله جهان نیست!

همان طور که در بخش‌های ابتدایی مقاله ذکر کردیم، ارتفاع دقیق کوه اورست یا هر کوه دیگری، از سطح دریا محاسبه می‌شود و با این معیار اندازه‌گیری اورست بلندترین کوه دنیا به شمار می‌آید.

اگر ما معیار اندازه‌گیری را از کف اقیانوس در نظر بگیریم در واقع بزرگترین کوه جهان با ارتفاع ۴۲۰۵ متر از سطح دریا، قله آتشفشان غیر فعال مائونا کیا (Mauna Kea) است که حدود ۶۰۰۰ متر از این کوه در زیر آب اقیانوس قرار دارد. در واقع مائونا کیا دارای ارتفاعی در حدود ۱۰۲۰۳ متر بوده و حدود ۱۷۰۰ متر از اورست بلندتر است.

اورست هنوز رشد می‌کند!

شاید شنیدن این که یک کوه هنوز در حال رشد است، کمی عجیب برسد اما جالب است بدانید که محققین طی سال‌ها تحقیق در زمینه ارتفاع اورست دریافتند که این کوه به طور میانگین سالیانه حدود ۴ میلی‌متر رشد می‌کند و این افزایش ارتفاع به خاطر این است که صفحه‌های زمین دائم در حال حرکت هستند.

آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین
آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین

در سال ۱۹۹۹ میلادی یک تیم تحقیقاتی آمریکایی برای اثبات ادعای خود تجهیزاتی بر روی قله اورست تعبیه کردند که کوچک‌ترین تغییری را در ارتفاع اروست ثبت کرده و امکان مشاهده آن را به افراد می‌دهد. هم اکنون نیز این محققین معتقدند که ارتفاع قله اورست حدود دو متر افزایش پیدا کرده و اندازه آن به ۸۸۵۰ متر رسیده است.

از هر ۱۰۰ نفر، ۴ نفر می‌میرند!

به ازای هر ۱۰۰ کوهنوردی که موفق به فتح قله بزرگترین کوه جهان شده‌اند، ۴ نفر کشته شده‌اند و این یک آمار عجیب و خیره‌کننده می‌باشد.

اورست گورستان کوهنوردان!

طبق آمار موجود حدود ۲۰۰ تن از کوهنوردانی که در راه صعود به اورست جان خود را از دست داده‌اند، در همان کوه دفن شده‌اند. نکته جالب این موضوع این است که محل دفن این افراد مناطق پر خطر کوه را نشانه‌گذاری کرده و به راهنمایی برای صعود به بزرگترین کوه جهان تبدیل شده است.

اورست کثیف‌ترین کوه جهان!

متأسفانه اجساد تنها چیز‌هایی نیست که در اورست می‌توان پیدا کرد. این کوه حدود ۵۰ تن زباله را در خود جای داده که آن به کثیف‌ترین کوه جهان تبدیل کرده است. البته دولت نپال از سال ۲۰۱۴ میلادی، برای فرهنگ‌سازی در راستای نریختن زباله در اورست، قانونی وضع کرده که طی آن افراد باید هنگام بازگشت از اورست حدود ۸ کیلو زباله با خود به همراه داشته باشند.

سن کوه اورست

نوئل اودل در سال ۱۹۲۴ برای اولین بار به این موضوع پی برد که اورست در زمان‌های قدیم، زیر آب بوده است! او این نظریه را با کشف فسیل‌های دریایی در اورست اثبات کرد. تخمین قدمت نشان داد که اورست ۶۰ میلیون سال سن دارد و همانطور که گفتیم، به علت لغزش صفحه هند در زیر صفحه اوراسیا به وجود آمد.

با حساب رشد کوه اورست به میزان ۴ میلیمتر در هر سال، باید ارتفاع اورست بعد از ۶۰ میلیون سال خیلی بیشتر می‌بود! پس نتیجه می‌گیریم که رشد اورست در گذشته پایین‌تر بوده است.

تلاش برای ثبت رکورد‌های عجیب!

بعد از آن که هزاران نفر موفق به فتح بلندترین کوه جهان شدند، این موضوع جذابیت خود را برای برخی افراد از دست داد و سبب شد دست به کار‌های دیگری برای ثبت رکورد در زمینه صعود به بلندترین قله جهان بزنند که برخی از آن‌ها موفق و تعدادی نیز ناکام ماند.

از جمله این موراد می‌توان به تلاش یک فرد سوئدی برای صعود به اورست با دوچرخه اشاره کرد، او از سوئد تا دامنه کوه اورست را با دوچرخه طی کرده بود و قصد داشت به همان شکل اورست را فتح کند اما با رسیدن به ارتفاع ۹۱ متری قله، از راه خود بازگشت. در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز دو مرد با پاراگلایدر از قله اورست به پایین پریدند و حدود ۴۲ دقیقه بعد نیز در روستایی فرود آمدند و یک رکورد موفقیت‌آمیز را برای خود به ثبت رساندند.

هزینه صعود به اورست

هر سال در نپال شرکت‌های مختلف دولتی و محلی متعددی در حوزه اورست فعالیت می‌کنند. دولت نپال در سال ۲۰۱۸ صرفاً برای ارائه مجوز صعود به کوهنوردان در حدود پنج میلیون دلار درآمده داشته است.

آشنایی کامل با اورست
آشنایی کامل با اورست

در واقع صعود به قله اورست تجارتی بزرگ محسوب می‌شود که بسیاری از این شرکت‌ها با توجه به سطح خدمات و میزان تخصصی بودن چیزی که ارائه می‌دهند، از آن درآمد کسب می‌کنند. هزینه صعود به این قله برای کوهنوردان نیز به طبع با توجه به کیفیت این خدمات در سال ۲۰۲۲ می‌تواند از ۴۵ هزار دلار تا ۱۶۰ هزار دلار متغیر باشد.

داشتن پشتیبانی در واقع یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که برای صعود به اورست در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. این پشتیبانی هرچه‌قدر کامل‌تر باشد شما باید هزینه بالاتری پرداخت کنید.

در نپال شرکت‌هایی وجود دارند که از صفر تا صد تمامی خدمات و امکانات مورد نیاز برای صعود به قله اورست را برای شما فراهم می‌کنند. این امکانات شامل تغذیه مورد نیاز در طول حضور شما در منطقه، اقامت شما در شهر لوکلاً، راهنما، حمل بار، صادر کردن مجوز صعود و کسب گواهی‌نامه صعود نیز می‌شود. شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات نرخ متغیری را با توجه کیفیت خدمات خود ارائه می‌دهند.

هزینه پشتیبانی

بخشی از این کسب و کار به راهنمایان نپالی وابسته است که هر سال طناب‌های ثابت مسیر‌ها، نردبان‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای صعود را در تا کمپ‌های مختلف حمل می‌کنند. البته امروز علاوه بر این افراد بومی منطقه اورست سایر اقوام نپال هم در این حوزه فعالیت می‌کنند. در نگاه اول استخدام شرپا‌ها لازم نیست؛ اما می‌تواند شانس رسیدن به قله را افزایش دهد؛ به همین جهت بسیاری حاضرند برای آن هزینه‌های بالایی را پرداخت کنند.

درآمد برخی از این راهنمایان محلی و شرپا‌ها می‌تواند از ۲، ۵۰۰ تا پنج هزار دلار متغیر باشد. در سال‌های اخیر بسیاری از این راهنمایان محلی فرصت گذراندن دوره‌های آموزشی تخصصی و دریافت مدارک بین‌المللی را نیز پیدا کرده‌اند.

استخدام یک شرپا یا راهنمای کوهنوردی شخصی، بیشتر از پنج هزار دلار هزینه دارد. شرپا‌ها به‌طور معمول برای حمل بار و تخلیه آن‌ها حدود سه هزار دلار دریافت می‌کنند و اگر خدمات آشپزی نیاز داشته باشید، باید حدود دو هزار دلار دیگر برای آن‌ها در نظر بگیرید.

هزینه حمل و نقل و غذا

هزینه سفر بخش دیگری از هزینه‌های صعود به قله اورست محسوب می‌شود که می‌تواند با توجه به مبدا پرواز و ایرلاین متغیر باشد. شما برای رفتن از تهران به کاتماندو می‌توانید از پرواز‌های غیرمستقیم شرکت‌های هواپیمایی قطر ایرویز (Qatar Airways) و فلای دبی (Flydubai) استفاده کنید که با توجه به خدمات و کیفیت سفر شما نرخ آن از ۱۷ میلیون تا ۳۵ میلیون تومان (در سال ۱۴۰۰) متغیر است.

البته این هزینه سفر تنها هزینه حمل و نقل شما نخواهد بود و شما بعد از ورود به پایتخت نپال، کاتماندو، سفری یک هفته‌ای خواهید داشت که حدود چهار هزار دلار هزینه در پی دارد. علاوه بر هزینه‌های حمل و نقل شما باید حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دلار برای غذای خود در نظر بگیرید.

کوه اورست
کوه اورست

هزینه مجوز‌ها

مجوز‌های صعود به قله اورست هزینه سنگینی را به شما تحمیل می‌کند و هزینه‌هایی هستند که شما نمی‌توانید از آن اجتناب کنید. این هزینه‌ها با توجه به مسیر انتخابی برای صعود متفاوت است. اگر از مسیر شمالی در تبت اقدام به صعود کنید باید هشت هزار دلار پرداخت کنید و اگر مسیر جنوبی را انتخاب کنید، علاوه بر پرداخت ۱۱ هزار دلار برای مجوز باید ۲۵۰۰ دلار نیز برای پرداخت به شرکت‌های محلی برای سازماندهی به مجوز خود کنار بگذارید.

درست است که پرداخت چنین هزینه‌هایی برای تجربه صعود به اورست سنگین است؛ اما تعداد کوهنوردانی که هر ساله این منطقه را برای صعود انتخاب می‌کنند، رو به افزایش است. افزایش تعداد کوهنوردان هزینه‌های سنگینی را به محیط‌زیست منطقه و کیفیت زندگی مردم محلی تحمیل می‌کند. پول پرداخت شده از بابت مجوز‌ها برای حفاظت از محیط زیست اورست، میراث فرهنگی و معیشت مردم منطقه هزینه می‌شود.

هزینه اکسیژن

فراموش نکنید راه رفتن در ارتفاع ۸۰۰۰ متر و حتی پایین‌تر با پیاده‌روی روزمره شما متفاوت است. اکسیژن مکمل یکی از ضروری‌ترین اقلامی است که شما در صعود به قله اورست حتماً باید به‌همراه داشته باشید. صعود به اورست بدون اکسیژن می‌تواند شما را متوجه خطرات جدی بکند. هر کوهنورد در مسیر صعود خود به‌طور متوسط از پنج تا ۶ کپسول اکسیژن استفاده می‌کند. هرکدام از این کپسول‌ها ۶۰۰ دلار هزینه دارد.

علاوه بر این شما نیازمند ماسک‌های تنظیم اکسیژن خواهید بود که برای آن باید حدود ۶۰۰ دلار دیگر نیز پرداخت کنید. کوهنوردان در صورت استخدام شرپا‌ها موظف به تأمین اکسیژن مورد نیاز آن‌ها نیز هستند.

استفاده از اینترنت و تلفن ماهواره‌ای

علاوه بر این هزینه‌ها شما می‌توانید با پرداخت هزینه‌ای جداگانه در بیس کمپ به اینترنت و تلفن ماهواره‌ای نیز دسترسی داشته باشید. هر گیگ اینترنت چیزی در حدود ۶۰ دلار هزینه خواهد داشت و هر دقیقه صحبت با تلفن ماهواره‌ای می‌تواند حداقل پنج دلار به هزینه‌های شما اضافه کند.

علاوه بر تمام این موارد شما برای صعود به اورست نیاز به بیمه خواهید داشت و باید احتمال بروز هر اتفاقی را در نظر بگیرید. شرکت‌های بیمه برای چنین سفری حداقل بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار دریافت خواهند کرد.

بلندترین کوه جهان کجاست؟

قله اورست در جنوب آسیا، در مرز تبت و نپال و بلندترین نقطه رشته‌کوه‌های هیمالیا قرار گرفته است. این کوه مرز طبیعی میان منطقه خود‌مختار تبت در کشور چین و نپال محسوب می‌شود. کاتماندو پایتخت نپال بزرگ‌ترین شهر نزدیک به قله اورست است که در فاصله ۱۶۰ کیلومتری آن قرار دارد. این قله نزدیک به ناحیه استوایی واقع شده و نزدیک‌ترین قله مرتفع به آن لهوتسه است که چهارمین قله بلند جهان محسوب می‌شود.

آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین
آشنایی کامل با اورست بلندترین کوه روی زمین

جمع‌بندی

قله اورست (Everest) را به‌عنوان بام جهان می‌شناسند. با وجود اینکه اورست مرتفع‌ترین کوه جهان است؛ اما به‌عنوان خطرناک‌ترین قله برای صعود شناخته نمی‌شود و با تمام چالش‌ها و ریسک‌هایی همچون ریزش بهمن و طوفان‌هایی وحشتناک، هر ساله افراد زیادی در صف صعود به اورست‌ایستاده‌اند.

افرادی که شور و شوق قرار گرفتن در بلندترین نقطه جهان را دارند. اشتیاق برای صعود به این کوه با توجه به وجود امکانات و تجهیزات مدرن تا جایی پیش رفته است که در شرایط آب و هوایی مساعد در قسمت انتهایی مسیر صعود ترافیکی سنگین شکل می‌گیرد.

قله اورست به واسطه شرایط آب و هوایی سخت خود نمی‌تواند میزبانی دائمی برای کوهنوردان باشد؛ اما از گذشته‌های دور ساکنانی تبتی زبان در دره خمبو نپال و سایر نقاط آن در ارتفاع ۴، ۲۰۰ متری زندگی می‌کردند و به شغل کشاورزی مشغول بودند. این گروه از مردم بومی به‌طور سنتی از کوه‌ها بالا نمی‌رفتند و هیمالیا برای آن‌ها مقدس بود. مردم بومی اورست باور داشتند که خدایان و شیاطین در قله‌ها زندگی می‌کنند.

زندگی شرپا‌ها تا زمانی که نخستین کوهنوردان انگلیسی به این منطقه ورود کنند به همین شکل بود؛ اما با ورود آن‌ها شکل زندگی و اقتصاد مردم ساکن ارتفاعات اورست تغییر کرد. شرپا‌ها (همان مردم محلی) که با این ارتفاعات سازگار بودند، می‌توانستند در مسافت‌های طولانی بار‌هایی سنگینی را حمل کنند و به‌طور معمول کوهنوردان را همراهی می‌کردند.

با وجود اینکه در بسیاری از صعود‌ها اسمی از این افراد آورده نمی‌شود؛ اما امروز هم در اورست صعود بدون حضور این افراد غیرممکن است و آن‌ها نخستین فاتحان و راهنمایان این قله هستند. کوه اورست یکی از جا‌های گردشگری خارج از کشور محسوب می‌شود. در این مقاله از وب سایت گردیشه به معرفی کوه اورست و دیدنی‌های آن پرداخته‌ایم. ‌امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

پست های مرتبط

آشنایی کامل با برج خلیفه دبی و عجایب بسیار آن

یکی از برج‌های زیبا ومعرفی جهان که مقصد گردشگری بیشتر افراد است…

آشنایی کامل با مسجد ایاصوفیه ترکیه و دیدنی های آن

یکی از معروف‌ترین مسجد‌هایی که در خاورمیانه و حتی در جهان معروفیت…

آشنایی کامل با اهرام ثلاثه و عجایب بسیار آن

شاید وقتی نام کشور مصر را می‌شنوید از اولین چیز‌هایی که به…

دیدگاهتان را بنویسید